Gode råd om Triathlon og Ironman
Artikler i Træning kategorien

Triathlon træning eller træning til en Ironman kan være meget omfattende og for nogle måske også lidt kompleks. Sådan behøver det ikke at være. Her kommer jeg med forskellige tips og råd til, hvordan du kan gribe din træning an. Det er baseret på personlig erfaring, så fordi det har virket på mig er det ikke sikkert, det virker på dig.

Kom hurtigere over din skade med laserterapi

Når man træner meget og hårdt kan det ikke undgås, at der opstår små skavanker og skader hen ad vejen. Det er næsten en naturlov, at det kommer en gang imellem. Du kan naturligvis gøre meget for at undgå det, men alligevel kan man være uheldig og skaden opstår.

Før jeg trænede triatlon havde jeg ofte muskelskader – især i låret. En typisk overbelastningsskade, som opstår fordi man ikke træner optimalt og går for meget til den i nogle situationer. Men efter jeg fik en professionel coach på og hyppigt laver træningstests for at finde...

Hvor lang tid tager det at træne til en Ironman?

Hvor lang tid tager det at træne til en Ironman?

En af de helt store myter omkring træning til en Ironman er tidsforbruget. Da jeg selv startede troede jeg også, at man som minimum skulle bruge 15-20 timer om ugen i flere måneder. Det er slet, slet ikke nødvendigt og slet ikke hvis man træner rigtigt og vedvarende.

Jeg tror ”tids-myten” er opstået af flere årsager:

Mange, der bruger tid på triathlon, vil gerne vise hvor ”ekstra seriøse” de er og overvurderer deres eget tidsforbrug. Det er...

Manden bag


Jeg hedder Jan Olsen og dyrker triathlon på ren motionsbasis. Jeg har kun være i gang i et lille år, men er blevet vild med tri og træningen og har da også gennemført en ½ og en hel Ironman.

Da jeg startede havde jeg mange spørgsmål – det har jeg stadig – så jeg forsøger at give nogle af mine erfaringer og råd videre til dig, som måske også er ny i sporten eller som overvejer at starte. Det er i hvert fald hovedideen med bloggen.

×