Gode råd om Triathlon og Ironman

Kom hurtigere over din skade med laserterapi

Når man træner meget og hårdt kan det ikke undgås, at der opstår små skavanker og skader hen ad vejen. Det er næsten en naturlov, at det kommer en gang imellem. Du kan naturligvis gøre meget for at undgå det, men alligevel kan man være uheldig og skaden opstår.

Før jeg trænede triatlon havde jeg ofte muskelskader – især i låret. En typisk overbelastningsskade, som opstår fordi man ikke træner optimalt og går for meget til den i nogle situationer. Men efter jeg fik en professionel coach på og hyppigt laver træningstests for at finde mit nuværende træningsniveau, så er jeg helt sluppet for disse muskelskader.

Til gengæld har jeg været (sparsomt) ramt af forskellige “slid-skader”, som næsten altid har forbindelse til at jeg “gør noget forkert” – for eksempel sidder forkert på cyklen, har dårlig bevægelighed, er usmidig m.m. Eller det er spændte muskler, overanstrengte sener, en skulder, der værker eller lignende. Det lyder måske slemt, men det er skader, der hurtigt kan justeres på, så man kan fortsætte træningen.

laserapparatOg en af de metoder, jeg har fundet rigtig effektiv til at overkomme både lette og lidt hårdere skader er laser-terapi med en såkaldt terapeutisk laser, der er et avanceret og professionelt laserapparat. Det er min fysioterapeut MS Insight på Amager, der har givet mig behandlingen og det får lette skader til at forsvinde i løbet af 1-2 uger, hvis man får regelmæssig behandling.

Og så skal man selvfølgelig også sørge for at forebygge at skaden opstår igen med gode øvelser og udspænding.

Ulempen ved laserbehandling er, at det godt kan være lidt dyrt. En 20 minutters behandling med laser løber hurtigt op i 400 kr. og skal man have 5-6 behandlinger i løbet af et par uger er betalingen for at blive skadesfri høj. Men da jeg skulle gennemføre min Ironman var det dog en mindre udgift i forhold til så mange andre ;-).

Det er heller ikke alle fysioterapeuter eller klinikker, der har en laserapparat. Så du skal også lige finde den rigtige behandler, før det kan lade sig gøre. I Københavns-området er der dog flere. Søg evt. i Google for at finde din optimale behandler. Jeg kan for eksempel godt lide også at få lidt anden behandling samtidigt som massage eller osteopati. Det hjælper alt sammen på småskavankerne.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så stil dem gerne nedenfor.

Du er måske også interesseret i

Svar

Din email adresse offentliggøres ikke. Felter mærket med * skal udfyldes.

Manden bag


Jeg hedder Jan Olsen og dyrker triathlon på ren motionsbasis. Jeg har kun være i gang i et lille år, men er blevet vild med tri og træningen og har da også gennemført en ½ og en hel Ironman.

Da jeg startede havde jeg mange spørgsmål – det har jeg stadig – så jeg forsøger at give nogle af mine erfaringer og råd videre til dig, som måske også er ny i sporten eller som overvejer at starte. Det er i hvert fald hovedideen med bloggen.

×